Vinterklar med dine børn ? - Husk Flyverdragt

Efteråret træder ind i sin sidste fase, og både vind og vejr begynder så småt at blive koldere - vi nærmer os frysepunktet. Med lidt held kan du stadig finde alt dit barns vintertøjet fra sidste år, men der er nok en god chance for, at det er slidt, ude af mode, eller at den ene handske mangler. Uanset tilfældet kræver den danske vinter, at du får klædt dit barn på i flere lag, så han eller hun ikke fryser. Det kunne godt gå hen at blive en kold dag i børnehaven, hvis du står og mangler halvdelen af det, dit barn i virkeligheden burde have på. Så for ikke at få pædagogerne på nakken kommer her gode råd til, hvad der er vigtigt at huske, når du klæder dit barn på – og hvorfor.

Hat og handsker
Det kan godt være, at det lyder banalt. Men forestil dig, at du er kommet afsted på cyklen om morgenen kun med tynde handsker eller en dårlig hue. Det går ikke. Derfor vil du selvfølgelig heller ikke iklæde dit barn noget, som ikke er rart eller tilstrækkeligt at have på. Der er god chance for, at dit barn er vokset ud af huen fra sidste år, eller at den ene handske er forsvundet siden sidste vinter. Derfor bør du med det samme gå på jagt efter nyt. Samtidig er det vigtigt, at du huske at lytte til dit barn, og hvad han eller hun helst vil have. Nogle foretrækker luffer, mens andre foretrækker vanter med fingre, så man rigtig kan få lov at gribe fat ude på legepladsen. Til hovedet er det selvsagt vigtigst, at ørerne er dækket. En normal hue kan nemt trække sig op gentagne gange, hvilket kan risikere at frustrere dit barnet og ødelægge legen. På den anden side vil det også være nemmere at temperere, hvis det skulle blive for varmt. Ligesom med en normal hue, så har andre typer huer forskellige fordele og ulemper. Husk at overvej disse, inden du køber hue til dit barn.

Flyverdragt til børn
Én ting er, hvad du putter på dit barns hænder og hoved, inden de bliver sendt i daginstitution. Noget, der er mindst ligeså vigtigt, er, hvordan dit barn skal holde varmen inde på kroppen. For at undgå at de mindste kommer til at fryse, er det vigtigt at iklæde børnene mange lag - og gerne lag med lynlås - så det er nemt at temperere samt nemt at få af og på. Det vigtigste lag er dog det yderste, og her er den klare favorit flyverdragten. Der findes dog ikke en særlig flyverdragt til børn, som er bedre end andre. Som med så mange andre ting er der nemlig fordele og ulemper ved, hvilken dragt du og dit barn i fællesskab vælger. De findes med mange forskellige features, som kan være med til at gøre oplevelsen lidt mere behageligt for dit barn. Derfor er det, ligesom med hue og handsker, vigtigt at tage dit barn