Hele kaffebønner skal ristes i hjemmet hvis du ønsker den mest kraftfulde smag

Hvis du vil havde den bedst smagende kop kaffe du nogensinde har fået skal du i gang men at riste friske bønne selv der hjemme. Da ristede hele kaffebønner allerede efter 3 dage begynder at miste sine aromaer og efter 10 dage har mistet 50% af deres aromaer. Er det en helt anden oplevelse hvis du rister dem selv og brygger kaffe kort tid efter. Så får du den fulde smags oplevelse. I Danmark er det ved lov lovligt at sælge ristede hele kaffebønner i op til 2 år efter ristning, hvilket jo gør at bønnerne efter lang tid på hylderne mere eller mindre har miste alt sin smag. Smagen kommer ved ristning da olierne i bønnerne bliver udviklet. Men så snart disse olier udsættes for luft begynder at harske som det hedder hvilket gør at de mister aromaerne. Så for at få den bedst mulige kaffeoplevelse så skal man riste selv. Ind i ovnen ved 225 grader ikke varmluft og lad dem riste i ca. 15 min til 1 pop så har du helt lys ristede kaffebønner.